„Į sąrašą įtraukti britų žurnalistai dalyvauja sąmoningai skleidžiant melagingą ir vienpusišką informaciją apie Rusiją ir įvykius Ukrainoje ir Donbase“, – sakoma Rusijos Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Tarp žurnalistų, kuriems uždrausta atvykti į Rusiją, yra Shaunas Walkeris iš „The Guardian“, Gideonas Rachmanas iš „Financial Times“ ir politikos analitikas Markas Galeotti.

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui vasario 24 dieną pradėjus invaziją į Ukrainą, Britanija prisideda prie tarptautinių pastangų nubausti Maskvą turto įšaldymu, kelionių draudimais ir ekonominėmis sankcijomis.

Sąraše taip pat yra dienraščio „The Times“ redaktorius Johnas Witherow, laikraščio „The Daily Telegraph“ redaktorius Chrisas Evansas, BBC generalinis direktorius Timas Davie, „The Guardian“ redaktorė Katharine Viner, laikraščio „Daily Mail“ redaktorius Edwardas Verity.

Be to, Rusija taikys sankcijas BBC radijo „Radio 4“ laidų vedėjui Nickui Robinsonui ir televizijos „Sky News“ laidų vedėjai Sophy Ridge.

Sąraše taip pat yra 20 aukšto rango pareigūnų ir veikėjų, susijusių su gynybos industrija, tarp jų karališkųjų oro pajėgų vadovas Michaelas Wigstonas bei parlamentaras Leo Docherty.

„Žmonės, susiję su britų gynybos kompleksu, dalyvauja priimant sprendimus dėl ginklų tiekimo Ukrainai“, – nurodė rusų Užsienio reikalų ministerija.

Londonas jau yra pasiūlęs daugiau kaip 750 mln. svarų (866 mln. eurų) vertės karinės pagalbos Ukrainai, įskaitant oro gynybos sistemas, tūkstančius prieštankinių raketų, įvairios amunicijos, šimtus šarvuotų transporto priemonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)