S. Naryškinas priminė, kad rugpjūtis Rusijai tradiciškai yra sudėtingas mėnuo. „Dabar, kai visas pasaulis apimtas neramumų, būtina atidžiai stebėti bet kokias politines provokacijas, rengiamas skirtinguose Atlanto vandenyno krantuose. Svarbu matyti ir giliai analizuoti viską, kas dedasi Vakaruose, ir yra išmetama į tarptautinių organizacijų aikšteles“, - pareiškė jis. 

Kaip rašo newsru.com, pastarojo meto „provokacija“ S. Naryškinas pavadino mėginimą Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje nubalsuoti už tarptautinio tribunolo, skirto virš Donbaso numušto Malaizijos oro linijų lėktuvo „Boeing“ katastrofai tirti, steigimą. Rusija – vienintelė valstybė, balsavusi prieš šio tribunolo steigimą ir vetavusi šį siūlymą. 

S. Naryškino manymu, rusų veto išgelbėjo Saugumo Tarybos reputaciją, nes sprendimas dėl šio tribunolo iš esmės yra klaidingas ir neteisėtas. S. Naryškinas mano, kad gynėjo vaidmenį atliko JAV ir tai nekelia jokių abejonių. Maža to, jo manymu, JAV eis dar toliau. „Dabar turbūt mėgins įpiršti šį svarstymą kitais, nors ir neprivalomais formatais. Bet kurio lygmens sprendimą Vašingtonas mėgins pateikti kaip atrišantį jam rankas. Juk būtent Vašingtonas yra suinteresuotas, kad vyrautų nestabilumas, kuris suteiktų JAV galimybę tęsti senas ir pradėti naujas piktadarystes“, - patikino S. Naryškinas. 

„JAV ir toliau „zombuos“ žmones savo klaidinga informacija, norimus dalykus pateiks kaip realius ir kurs vis naujus pretekstus kurstyti antirusiškas nuotaikas Europoje“, - įsitikinęs jis. 

„Klausiate, koks JAV galutinis tikslas? Atsakymas vis dar tas pats: jų užsienio skola milžiniška, taigi kitų valstybių nuskurdinimas – jiems priimtiniausias metodas. Nebepadeda net ir JAV turima pasaulinė „spausdinimo mašina“. Negelbsti ir visiška NATO kontrolė, pasiklausymai ir Europos Sąjungos „aukščiausiosios lygos“ šantažavimas. XXI a. tipo kolonizatoriams viso to maža. Reikia ne tik išsaugoti JAV dolerį kaip vienintelę pasaulinę valiutą, tačiau ir kuo labiau priartėti prie kitų didžiųjų pasaulio galių ir regionų turimų ekonominių turtų“, - tęsė S. Naryškinas. 

Tas pačias priežastis jis pateikia ir mėgindamas paaiškinti šių metų liepos mėn. pabaigoje sugriežtintas JAV Rusijai taikomas sankcijas, o taip pat ir artėjantį JAV pateikto ieškinio dėl JUKOS akcininkų svarstymą. „Pagrindinis tikslas – galimybė amerikiečių teismų sistemai gauti pasaulinę monopoliją, o taip pat ir išsaugoti ankstesnę įtaką pasaulinei finansų sistemai, išlikti čia vienintele tvarkos nustatytoja. Neatsižvelgiama net ir į euro likimą, nesvarbios ir kiti Europos šalių ekonominiai nuostoliai“, - įsitikinęs jis. 

„Panašu, kad ruošiamas paaštrinimas, tačiau juk tai daroma jau toli gražu ne pirmą kartą, tokių buvo daug. Sakoma, kad jei esi įspėtas, esi ginkluotas. Esu tikras, kad išsilaikysime ir prieš šias provokacijas. Kalbant apie tarptautinį tribunolą, galiu pasakyti, kad jis kada nors būtinai įvyks, tačiau visai dėl kitos priežasties nei trokšta šiandieniniai užsakovai. Mes tos dienos būtinai sulauksime“, - pažadėjo S. Naryškinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1487)