Rusijos karinių oro pajėgų palaikymas šiame regione padės Sirijos lyderio Basharo al Assado kariuomenei pradėti puolimą prieš Palmyrą ir Karjatainą, kuriuos kontroliuoja teroristinė organizacija „Islamo valstybė“, rašo newsru.com.

Rusija plečia Šairato oro bazę, kuri įsikūrusi į pietus nuo Homso provincijos sostinės. Gruodžio 1 dieną apie darbus Šairato oro bazėje pranešė Didžiosios Britanijos laikraštis „The Times“.
Antroji minima bazė yra Tajase, iš kur buvo rengiami antskrydžiai prieš „Islamo valstybę“ Palmyros rajone.

Vienas „Reuters“ šaltinis iš Jungtinių Valstijų administracijos patvirtino, kad į Šairato bazę gabenama įranga, tačiau negalėjo pateikti smulkesnių detalių, kas konkrečiai ten vežama. Rusijos gynybos ministerija į agentūros prašymus pakomentuoti šiuos pranešimus neatsiliepė.

Šiek tiek daugiau informacijos apie tai, kas vyksta naujoje bazėje Homso provincijoje, paskelbė „The Times“. Didžiosios Britanijos laikraščio teigimu, prieš mėnesį į Šairato bazę atvyko 50 – 60 rusų kariškių. Su savimi jie atsigabeno ir naujos technikos. Viena dalis rusų gyvena pačioje bazėje, kita dalis – Homse, netoli oro uosto. Pasak šaltinio, anksčiau bazėje buvo dislokuota 10 karinių lėktuvų ir 15 sraigtasparnių. Būtent iš jos kyla didelė dalis orlaivių, bombarduojančių Homso rytinę dalį. „The Times“ rašė, kad bazėje planuojama dislokuoti daugiau kaip 50 karinių lėktuvų, žvalgybos brigadą ir specialiosios paskirties būrį, taip pat aptarnaujantį personalą – iš viso iki 1 tūkst. rusų karių.

Lapkričio 17 dieną per televizijos filmuotą Rusijos gynybos ministerijos spaudos konferenciją, kurios metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo informuotas apie operaciją Sirijoje, buvo parodytas Homso provincijos žemėlapis. Jame buvo pažymėti keturi sraigtasparniai Mi-24 ir vienas Mi-8, dislokuoti Šairato oro bazėje. Kaip pažymėjo portalo „Defence Weekly Jane“ analitikas Timas Riplis, Maskva tokiu „netyčiniu“ būdu paviešino įrodymus, kad plečiasi už Hmeimimo oro bazės ribų.
Šiuo metu Hmeimimo oro bazėje Latakijos provincijoje dislokuoti keturi naikintuvai Su-27SM, 16 lėktuvų Su-30SM, dvylika Su-34, apie trisdešimt Su-24M, dvylika Su-25SM, taip pat sraigtasparniai Mi-8 ir Mi-24.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1875)