Baigti vertinimo procedūras iki metų pabaigos esą neįmanoma, nes trūksta duomenų, rašo agentūra „Reuters“.

Jei jie būtų pateikti iki lapkričio pabaigos, EVA vertinimą galėtų baigti pirmąjį 2022 metų ketvirtį, teigė šaltinis. Vakcinos vertinimo procedūra buvo pradėta kovą. Sprendimo tikėtasi jau gegužę ar birželį.

„EVA sprendimas iki šių metų pabaigos visiškai neįmanomas“, – kalbėjo „Reuters“ šaltinis.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen dar rugpjūtį sakė, kad ir toliau lieka neaišku, ar EVA patvirtins rusišką vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“.

„Kol kas gamintojui nepavyko pateikti užtektinai patikimų duomenų, kad įrodytų (vakcinos) saugumą“, – vokiečių žiniasklaidai sakė U. von der Leyen. Tai esą kelia klausimų.

Gamintojo duomenimis, vakcina „Sputnik V“ jau registruota 69 pasaulio šalyse. Europos Sąjungoje ir be EVA registracijos ją naudojo Vengrija ir Slovakija.

Rusija metu vylėsi, kad EVA patvirtins vakciną iki rudens. Europos ekspertai vertina vakciną jau nuo kovo pradžios.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sakė, kad EVA darbuotojai palaiko „tiesioginius darbinius kontaktus“ su Rusijos Sveikatos ir Prekybos ministerijomis.

„Pagal mūsų turimą informaciją, nėra prieštaravimų dėl vakcinos ir jos efektyvumo“, – kalbėjo ministras laikraščiui „Komsomolskaja Pravda“. Rusija ne kartą įspėjo, kad paraiškos vertinimas nebūtų politizuojamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės