Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova sakė, kad esama situacija, kuomet Donaldas Trumpas grasina paleisti raketas, yra „išbandymas visoms valstybėms apginti savo žmones“.

Rusija ir Iranas yra Assado režimo sąjungininkai Sirijos pilietiniame kare.

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad JAV ir jos sąjungininkės Prancūzija, Vokietija ir Jungtinė Karalystė turėtų „rimtai apsvarstyti“ pasekmes galimų karinių veiksmų Rytų Gutoje, Dumoje.

„Mes atėjome į pagalbą žmonėms, kurie mus kvietė ir jūs matote tų žmonių dėkingumą“, – teigė Zacharova.

Tai jau antras Rusijos kreipimąsis šį ketvirtadienį.

Anksčiau Maskva paragino Vakarus „rimtai apsvarstyti“ grasinimų Sirijai padarinius, JAV ir Prancūzijai paskelbus apie galimą karinį atsaką į numanomą cheminę ataką Dumos mieste.

„Raginame (...) tarptautinės bendruomenės narius rimtai apsvarstyti galimus tokių kaltinimų, grasinimų ir ypač veiksmų (prieš Siriją) padarinius“, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Didėjant nerimui, kad ši krizė gali vesti į tiesioginį Amerikos karinį konfliktą su Damasko sąjungininke Rusija, vienašališkų JAV veiksmų priešininkai paragino ketvirtadienį surengti nepaprastąjį uždarą JT Saugumo Tarybos posėdį.

Be to, Didžioji Britanija sušaukė savo kabineto nepaprastąjį pasitarimą. Iškilus pavojui, kad JAV artimiausiu metu imsis baudžiamųjų priemonių, Rusija stengėsi įrodinėti, kad Sirijos prezidentas Basharas al Assadas su chemine ataka niekaip nesusijęs, o viena padėtį šalyje stebinti grupė nurodė, kad iš svarbių Damasko gynybos objektų evakuojamos režimo pajėgos.