Tai antradienį pranešė portalas „Sibir. Realii“, remdamasis šio Rusijos regiono valdžiai artimais šaltiniais.

Pasak vieno iš pašnekovų, Chakasijos vyriausybės spaudos tarnyba nustojo skelbti duomenis apie Ukrainoje žuvusius kariškius ir samdinius iš privačios karinės kompanijos „Vagner“, nes jais remiasi BBC rusų tarnyba ir „Mediazona“, skaičiuodamos Rusijos kariuomenės nuostolius. Atviri duomenys gerokai skiriasi nuo Gynybos ministerijos pranešimų. Žinyba bendrą Rusijos nuostolių mastą pastarąjį kartą nurodė 2022 metų rugsėjo mėnesį. Tada Sergejus Šoigu pareiškė, kad Ukrainoje žuvo 5937 Rusijos kariškiai.

Balandžio 26 d. Chakasijos vyriausybė paskutinį kartą paskelbė nekrologą iš Ukrainos – žinią apie Aukščiausiosios Tarybos deputato Dmitrijaus Ivanovo žūtį prie Bachmuto. Gegužės 18 d. Chakasijos vadovas Valentinas Konovalovas įteikė apdovanojimus kariiškių, apie kurių mirtį buvo pranešta 2022 metų lapkritį ir šių metų sausį, šeimoms.

BBC rusų tarnybos ir „Mediazona“ žurnalistai patvirtino 25 218 žmonių, kovojusių Rusijos pusėje, žūtį. Atvirų šaltinių duomenimis, Ukrainoje žuvo mažiausiai 135 žmonės iš Chakasijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją