Brazilijos aviacijos avarijų tyrimų ir prevencijos centras (CENIPA), siekdamas pagerinti aviacijos saugumą, pareiškė, kad prisijungs prie Rusijos vadovaujamo tyrimo, jei bus pakviesti ir tyrimas bus atliekamas pagal tarptautines taisykles.

Rusijos aviacijos institucija nebuvo įpareigota pasakyti „taip“ CENIPA, tačiau kai kurie buvę tyrėjai teigia, kad tai turėtų būti padaryta, nes JAV ir kitų Vakarų šalių vyriausybės įtaria Kremlių prisidėjus prie lėktuvo katastrofos. Žinia, kad Kremlius neigia bet kokį dalyvavimą.

„Jie nėra įpareigoti, tik rekomenduojame tai daryti, – agentūrai „Reuters“ sakė CENIPA oro brigados vadovas Marcelo Moreno. – Bet jei jie pasakys, kad pradės tyrimą ir pakvies Braziliją, mes stebėsime viską iš šalies“.

Jungtinių Tautų tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) tikinimu, skrydis iš Maskvos į Sankt Peterburgą buvo vidinis, todėl jam netaikomos tarptautinės taisyklės.

Pats Putinas patvirtino Prigožino žūtį

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino samdinių vadeivos Jevgenijaus Prigožino žūtį sudužus lėktuvui. Jis pareiškė užuojautą jo šeimai. Bus matyti, ką parodys tyrimas, sakė V. Putinas.

Jis J. Prigožiną pavadino „talentingu verslininku“. Jis pažinojęs J. Prigožiną jau nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios, sakė prezidentas. J. Prigožinas buvo sudėtingo likimo žmogus, jis per savo gyvenimą padarė rimtų klaidų, tačiau kartu siekė reikalingų rezultatų – „ir dėl savęs, ir dėl bendro reikalo“, teigė V. Putinas.

Jis pažymėjo, kad „Wagner“ reikšmingai prisidėjo prie mūšių Ukrainoje ir tai nebus pamiršta.

Privatus J. Prigožino lėktuvas sudužo trečiadienį skrisdamas iš Maskvos į Sankt Peterburgą. Žuvo visi 10 jame buvusių žmonių.

Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas J. Prigožinas, jo spaudos tarnybos duomenimis, buvo palaidotas gimtajame Sankt Peterburge. Laidotuvių ceremonija vyko siaurame rate, nedalyvaujant visuomenei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją