Naujienų agentūra AP citavo žiniasklaidos pranešimus, esą Serbijos valstybinė ginklų gamykla neseniai pristatė Ukrainai apie 3 500 raketų, skirtų daugkartiniams raketų paleidimo įrenginiams „Grad“ – juos naudoja tiek Ukrainos, tiek ir Rusijos kariuomenė. Teigiama, kad 122 mm raketos buvo gabenamos per Turkiją ir Slovakiją.

„Mes sekame šią istoriją“, – Rusijos užsienio reikalų ministerijos svetainėje ketvirtadienį vakare paskelbtame pranešime teigė atstovė spaudai Marija Zacharova. Pasak jos, galimybė, kad Serbija tiekia ginklus Ukrainai, kelia „rimtą klausimą“ dėl Serbijos ir Rusijos santykių.

Serbijos gynybos ministras Milošas Vučevičius neigė, kad jo šalis eksportavo raketas į Ukrainą, nors ir užsiminė, kad jos ten galėjo patekti per trečiąją šalį.

„Jei privačios bendrovės perka ginklus trečiųjų šalių rinkose ir vėliau juos parduoda kitoms bendrovėms kitose šalyse, tai nėra Serbijos klausimas, tai yra tarptautinė prekyba“, – sakė jis.

Serbija yra viena iš artimiausių Maskvos sąjungininkių Europoje. Rusija rėmė Serbijos pretenzijas dėl buvusios Kosovo provincijos, kuri 2008 metais, remiama Vakarų šalių, paskelbė nepriklausomybę. Serbija savo ruožtu atsisakė įvesti sankcijas Maskvai dėl invazijos į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją