Praėjusią naktį iš Sachalino į Kurilus skridęs Rusijos keleivinis lėktuvas buvo priverstas staiga nusileisti į žemesnį aukštį, kad išvengtų susidūrimo su užsienio valstybei priklausančiu, greičiausiai, karo lėktuvu.

„Praėjusią naktį Rusijos keleivinis lėktuvas „Bombardier“ išskrido iš Sachalino ir pakilęs į maždaug 6 tūkst. metrų aukštį pasuko Kurilų kryptimi. Tačiau dispečeriai pastebėjo prie lainerio artėjantį, tame pačiame aukštyje skrendantį orlaivį, kuris nereagavo į iš Žemės siunčiamus signalus“, – sakė informaciją suteikęs apsaugos struktūrų atstovas.

Anot naujienų agentūrą informavusio šaltinio, nenustatytas orlaivis neteisėtai kirto trajektoriją, kuria skrido keleivinis laineris. „Buvo nuspręsta skubiai sumažinti keleivinio lėktuvo skrydžio aukštį, kad orlaiviai pavojingai nepriartėtų vienas prie kito arba nesusidurtų ore“, – sakė šaltinis.

Šaltinio teigimu, dispečeriai ne kartą bandė susisiekti su nenustatytu lėktuvu, tačiau ryšio su jo pilotais užmegzti neva nepavyko.

Buvo užfiksuotas tik lėktuvų radarinio atsakiklio signalas. Pagal tarptautinę klasifikaciją, tai turėtų būti NATO priklausantis lėktuvas.

Oficialiai ši informacija kol kas nepatvirtinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)