Tai pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasi Nacionalinės policijos vyriausiąja valdyba Zaporižios srityje.

Okupantai nesiliauja apšaudyti Polohų rajono teritorijos. Rusų sviediniai sugriovė gyvenamųjų namų Orichove, Preobraženkoje, Mala Tokmačkoje ir gretimuose kaimuose.

Gautomis žiniomis, per apšaudymą buvo mirtinai sužalota 70 metų moteris. Dar du žmonės, Preobraženkos ir Mala Tokmačkos kaimų gyventojai, buvo sužeisti į kojas, jie nugabenti į ligoninę.

Dėl šių faktų Zaporižios srities pareigūnai iškėlė baudžiamąsias bylas. Vyksta tyrimas dėl karo įstatymų ir papročių pažeidimo.

Okupantai rusai apšaudė Zaporižią dvi dienas paeiliui – rugpjūčio 9-ąją ir 10-ąją. Pirmuoju atveju priešas paleido raketą Ch-35 į Ševčenkos rajono gyvenamąjį kvartalą. Trys žmonės žuvo, dar devyni 9 buvo sužeisti.

O rugpjūčio 10 d. okupantai smogė Zaporižiai balistine raketa „Iskander“. Ji pataikė į viešbutį miesto centre, kuriame dažnai apsistodavo JT darbuotojai.

Iš pradžių buvo žinoma apie vieną žuvusįjį ir 16 sužeistųjų, tarp kurių - keturi vaikai. Penktadienį Zaporižios miesto tarybos sekretorius Anatolijus Kurtevas pranešė, kad sužeistųjų skaičius išaugo iki 19 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją