Lenkijos leidinys citavo girininką, kuris matė, kaip trys žemai skrendantys rusų sraigtasparniai kelis kilometrus įskrido į Lenkijos teritoriją, informuoja thenews.pl.

„Sraigtasparniai greitai grįžo atgal“, – sakė girininkas. Jis pridūrė, kad į įvykio vietą greitai atvyko lenkų pasienio apsaugos pareigūnai.

Neseniai vykusius rusų naikintuvų manevrus virš Baltijos jūros pasmerkė Lenkijos ir JAV pareigūnai.

DELFI primena, kad panašus incidentas praėjusią savaitę įvyko ir Lietuvoje. Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo Operacijų valdybos Jungtinių situacijų skyrius iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos balandžio 12 dieną gavo pranešimą, jog į Lietuvos teritoriją iš Rusijos pusės Lazdijų rinktinės, Vištyčio užkardos veikimo teritorijoje, galimai įskrido trys sraigtasparniai. Ministerija skelbia, kad sraigtasparniai apsisukę grįžo atgal į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį.

Taip pat savaitgalį pranešta, kad Rusijos naikintuvas SU-27 tarptautiniuose vandenyse virš Baltijos jūros „nesaugiu ir neprofesionaliu“ būdu buvo perėmęs JAV oro pajėgų žvalgybinį lėktuvą.

Praėjusios savaitės pradžioje skelbta, kad Rusijos šturmo lėktuvai Su-24, skraidydami poromis ne vieną kartą praskrido pavojingai arti JAV karo laivo „USS Donald Cook“.