Anot jos, šiuo metu Rusijos kariuomenė bando pergrupuoti savo karius ir ruošiasi kitai puolimo bangai, nusidriekiančiai gilyn į Ukrainos teritoriją, skelbia TSN.

„Dabar matome laikotarpį, kai priešas bando pergrupuoti savo kariuomenę. Jis koncentruoja dalį karių prie Ukrainos sienų ir, aišku, neatsisako savo planų ir ruošiasi kitai puolimo bangai, kad persikelti gilyn į teritoriją. Tačiau matome ir problemų, su kuriomis susiduria Rusijos Federacijos kariai. Pagrindinė jų problema – personalas“, – pažymėjo viceministrė.

Ji priminė, kad dabar Rusijos Federacija netgi priversta organizuoti slaptą savo pajėgų mobilizaciją.

„Ir Rusijos visuomenė tokia prieštaringa: viena vertus, beveik visa jų dauguma palaiko karą Ukrainoje, kurį vadina „operacija“. Tačiau visi bijo mobilizacijos ar šaukimo, nes balandžio 1 d. prasideda pavasarinis šaukimas. Jie bijo būti išsiųsti į Ukrainą. Jie nenori, kad čia mirtų jų vaikai, sūnūs, vyrai. Todėl ši vidinė baimė tik apsunkina personalo papildymo procesą“, – aiškino A. Malyar.

Anot jos, dėl to Rusija dabar į karą Ukrainoje bando įtraukti Baltarusiją.

„Todėl taip pat matome, kad Rusijos Federacija bando papildyti šias pajėgas samdiniais iš kitų šalių, taip pat įtraukdama Baltarusiją“, – pridūrė gynybos viceministrė.

Ji taip pat pažymėjo, kad Rusijos Federacijos kariuomenėje taip pat yra problemų dėl logistikos, kuro ir daugybės sužeistų karių.

„Mes taip pat dabar matome, kad jie turi problemų su logistika, logistikos palaikymu – tai problemos su atsargomis (maistu), su kuru, kad galėtų remontuoti techniką. Ir jie turi rimtų problemų su savo sužeistaisiais, nes neturi sistemos kaip išgelbėti šiuos žmones iš kovos lauko. Yra didelis sužeistųjų mirtingumas. Bet, tiesą sakant, jiems tai, nėra tokie svarbūs klausimai“, – sakė A. Malyar.

Ji pažymėjo, kad problemos, su kuriomis susiduria Rusija, Ukrainai yra akivaizdžios.

„Tačiau neturėtume atsipalaiduoti, nes priešas neatsisako savo tikslų ir mes matome, kad šiandien daugelyje miestų tęsiasi mūšiai, kuriuos mes herojiškai atlaikome, tačiau tai yra labai sunki situacija“, – pridūrė viceministrė.

Anksčiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad Rusijos kariuomenės kariai yra demoralizuoti ir dažnai atsisako kariauti Ukrainoje. Kare Ukrainoje atsisako dalyvauti ir daug Baltarusijos ginkluotosioms pajėgoms priklausančių karių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją