Tai ketvirtadienį „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Demonstratyviai žiaurus Rusijos nusikaltimas – raketos smūgis paprastai maisto prekių parduotuvei, visiškai sąmoningas teroro aktas. Kupiansko rajonas Charkivo srityje. Šiuo metu žinoma apie daugiau kaip 48 žuvusiuosius. Mano užuojauta visiems, kurie neteko giminių ir artimųjų! Sužeistiesiems teikiama pagalba...“ – pažymėjo prezidentas.

Jis pabrėžė, kad "Rusijos teroras turi būti sustabdytas. Visi, kurie padeda Rusijai apeiti sankcijas, yra nusikaltėliai. Visi, kurie iki šiol palaiko Rusiją, palaiko blogį. Šio ir panašių teroro aktų Rusijai reikia tik dėl vieno dalyko: kad jos genocidinė agresija taptų nauja norma visam pasauliui“.

V. Zelenskis padėkojo „kiekvienam lyderiui, kiekvienai tautai, kuri mus palaiko ginant gyvybę“.

„Dabar kalbamės su Europos lyderiais, pirmiausia – apie oro gynybos stiprinimą, apie mūsų karių stiprinimą, apie mūsų šalies apsaugą nuo teroro. O teroristams - atsakysime. Visiškai teisingai. Ir galingai“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Skelbiamas trijų dienų gedulas

Dėl Rusijos teroro akto Hrozoje, nusinešusio 51 žmogaus gyvybę, Charkivo srityje skelbiamas trijų dienų gedulas.

Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Charkivo srities karinės administracijos vadovu Olehu Sinehubovu.

Pasak pareigūno, rusų smūgis Hrozos kaimui tapo kruviniausiu okupantų nusikaltimu Charkivo srityje nuo plataus masto invazijos pradžios.

„Trys dienos, nuo spalio 6-osios iki 8-osios, Charkivo srityje bus paskelbtos gedulo dienomis. Niekada nepamiršime Rusijos teroro aukų. Nuoširdi užuojauta jų giminėms ir artimiesiems“, – parašė socialiniame tinkle O. Sinehubovas.

Kaip jau buvo pranešta, ketvirtadienį okupantai rusai smogė raketų smūgį Kupiansko rajono Hrozos kaimui. Jų taikiniu tapo parduotuvė-kavinė, kur vyko gedulingi pietūs. Žuvo 51 žmogus.

Preliminariais duomenimis, rusai panaudojo balistinę raketą „Iskander“. Šis taikinys rusams galėjo būti specialiai nurodytas, Ukrainos pareigūnai tikrina šią versiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją