„Pastaraisiais metais 700 tūkst. vaikų, bėgančių nuo bombardavimų ir apšaudymų iš konflikto rajonų Ukrainoje, rado prieglobstį pas mus. Daugelis – kartu su tėvais, o vaikų namų auklėtiniai – kartu su auklėtojais", - pareiškė jis.

G. Karasinas apkaltino „Kyjivo nacionalradikalus“, kurie esą tyčiojasi iš Pietryčių Ukrainos paauglių. Deputatas nepatikslino, ką turi omenyje, bet pasigyrė, kad Rusijos parlamente jau sudaryta speciali komisija, tirsianti „Kyjivo režimo nusikaltimo nepilnamečiams faktus“.

Ukrainos ombudsmeno duomenimis, rusų okupuotose teritorijose iki karo gyveno apie 700 tūkst. vaikų. Kas jiems nutiko, dabar tiksliai nežinoma. Ukrainos valdžiai žinomi 19,5 tūkstančio vaikų, kuriuos okupantai deportavo į Rusijos teritoriją, vardai, tačiau tikrasis pagrobtųjų skaičius kur kas didesnis.

Kaip jau buvo pranešta, kovo 17 d. Tarptautinis Baudžiamasis Teismas išdavė Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir vaikų teisių kontrolierės Marijos Lvovos-Belovos arešto orderius. Jie įtariami karo nusikaltimais – neteisėtu vaikų deportavimu iš okupuotos Ukrainos teritorijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)