Kaip praneša Mariupolio miesto taryba, kuria remiasi UNIAN, paminklas okupantui atidengtas prie 7-osios mokyklos. Ji taip pat pavadinta R. Kutuzovo vardu.

„Į atidengimo ceremoniją buvo suvaryti moksleiviai ir mokytojai. Tai dar vienas mėginimas heroizuoti nusikaltėlius, kurie žudė taikius miesto gyventojus“, –sakoma pranešime.

Generolas R. Kutuzovas vadovavo Rusijos 29-ajai armijai, dalyvavo užimant Mariupolį, o 2022 metų birželį buvo likviduotas Luhansko srityje.

Miesto tarybos atstovai priminė, kad buvo planuojama pertvarkyti 7-ąją mokyklą į pirmąją Mariupolyje IT mokyklą, 2020 metais prasidėjo jos rekonstrukcija.

„Okupacija sužlugdė visus planus. O dabar ši mokykla – propagandinė įstaiga, kur moko tik Rusijos himno ir suklastotos istorijos“, – pažymima pranešime.

Rusijos agresija sukėlė Mariupolyje didžiulę humanitarinę katastrofą. Miestas beveik visiškai sugriautas. Šiuo metu Mariupolyje likę apie 100 tūkst. gyventojų.

Praėjusių metų kovo mėnesį rusai subombardavo miesto dramos teatrą, kur slėpėsi daugiausia moterys ir vaikai. Žuvo šimtai žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)