Rusijos ir Ukrainos šaltiniai pranešė, kad Rusijos pajėgos per pastarąsias kelias dienas pradėjo aktyvias puolimo operacijas ir veržėsi į priekį Kupiansko srityje.

Pasak Karo studijų instituto, Rusijos pajėgos greičiausiai vykdo puolimo operacijas šioje fronto dalyje, kad pasinaudotų Ukrainos operatyviniu dėmesiu, sutelktu kituose fronto sektoriuose, ir atitrauktų Ukrainos rezervus nuo kritinių karo teatro sričių prie Bachmuto ir vakarų Donecko, vakarinių Zaporižios srities rajonų, kur Ukrainos pajėgos vykdo kontrpuolimo operacijas.

Vis dėlto ekspertai pabrėžia, kad šiuo metu šioje linijoje dislokuota Rusijos kariuomenė yra prastos kokybės ir sudėties, greičiausiai tai trukdys Rusijai pasiekti daugiau nei taktinių laimėjimų ar operatyviniu požiūriu reikšmingą proveržį.

Tiek Ukrainos, tiek Rusijos šaltiniai pranešė apie nuteistųjų sudarytų „Štorm-Z“ puolimo būrių dislokavimą Kupiansko kryptimi. Anksčiau Karo studijų institutas teigė, kad „Štorm-Z“ padalinių operatyvinis veiksmingumas menkas dėl prastos moralės ir drausmės.

Pirmadienį Ukrainos pajėgos taip pat tęsė kontrpuolimo operacijas prie Bachmuto, į pietus nuo Velyka Novosilkos, ir netoli Orichovo vakariniame Zaporižios srities rajone. Ukrainos gynybos pajėgos taip pat daugiau nei per vieną kilometrą pasistūmėjo viename rajone Berdiansko kryptimi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją