Per ataką, kuri tęsėsi daugiau kaip keturias valandas ir buvo vykdoma keliomis bangomis, Ukrainos oro gynyba trečiadienio rytą perėmė 32 dronus, pranešė Ukrainos oro pajėgos.

Pasak jų, nukentėjo uosto infrastruktūra ir sunkvežimių stovėjimo aikštelė. Reni ir Izmailo miestuose buvo sužeisti septyni civiliai gyventojai. Iš viso Rusijos kariuomenė panaudojo 44 dronus kamikadzes.

Pasak Rumunijos žiniasklaidos pranešimų, su Ukraina besiribojančių Tulčos ir Galačio savivaldybių gyventojai pirmą kartą gavo perspėjimus apie oro pavojų į savo mobiliuosius telefonus.

Po ankstesnių Rusijos dronų atakų Ukrainos ir Rumunijos pasienio regione prie Dunojaus buvo pranešta apie dronų nuolaužas Rumunijos teritorijoje, tačiau šį kartą jų neaptikta.

Vis dėlto aptikta?


Tačiau „Unian“ pranešė, kad Rumunijoje, Tulčos apskrityje, netoli Nuferu ir Viktorijos gyvenviečių, buvo rasta Rusijos drono nuolaužų, kurios tikriausiai ten nukrito po naktinio Rusijos puolimo Odesos regione. Rumunijos gynybos ministerija feisbuke pranešė, kad šiuo metu į vietovę išsiųsti du sraigtasparniai.

„Rumunijos karinių oro pajėgų sraigtasparnio IAR 330 „Puma“ įgula trečiadienį, rugsėjo 13 d., apie 11.30 val. Nuferu ir Viktorijos miestų rajone rado nuolaužų, greičiausiai drono, kurios buvo išsibarsčiusios kelių dešimčių metrų plote“, – teigiama pranešime.

Pažymima, kad Rumunijos valdžios institucijos į įvykio vietą išsiuntė dar vieną oro pajėgų sraigtasparnį su specializuota komanda, kuri atliko preliminarius lauko tyrimus ir paėmė mėginius ekspertizei.

Pasak „Digi24“, sraigtasparnis ieškoti nuolaužų buvo išsiųstas gavus du pranešimus iš vietinių gyventojų apie dronų kritimus Nuferu apylinkėse. „Apie konkrečią žalą ar gaisrus minėtoje vietovėje nebuvo pranešta“, – rašo leidinys.

Jau trečias kartas


Rugsėjo 4 dieną Rusijai atakuojant Odesos regioną, vienas iš okupantų kovinių dronų nukrito Rumunijos teritorijoje. Rumunijos gynybos ministerija pranešė, kad netoli Plauru kaimo rado rusiško drono nuolaužų.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas pareiškė, kad tai „nepriimtina situacija“ ir rimtas šalies suvereniteto pažeidimas, ir apie dronų numušimą pranešė NATO generaliniam sekretoriui.

Rugsėjo 9 dieną Rumunijoje buvo rastos dar vieno rusiško drono nuolaužos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją