„Rusijos Federacijos įvykdytos bepiločių orlaivių atakos nesukėlė jokios tiesioginės karinės grėsmės mūsų šalies teritorijai ar Rumunijos teritoriniams vandenims“, – rašoma pranešime.

Rumunijos gynybos ministerija pasmerkė Rusijos atakas prieš Ukrainos objektus ir civilinės infrastruktūros elementus, pavadindama jas „nepateisinamomis“.

Kaip pranešta anksčiau, per masinę Rusijos dronų ataką Odesos regiono Izmailo uosto rajone naktį į pirmadienį Rusijos dronas „Shahed“ nukrito ir sprogo kaimyninės Rumunijos teritorijoje.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olegas Nikolenka sakė, kad tai dar kartą patvirtina, jog Rusijos teroras kelia didžiulę grėsmę ne tik Ukrainos, bet ir kaimyninių šalių, taip pat ir NATO sąjungininkių, saugumui.

Ankstyvą pirmadienio rytą Ukrainos oro gynybos pajėgos, bendradarbiaudamos su kitais gynybos pajėgų elementais, šalies pietuose ir rytuose numušė 23 priešo atakos dronus. Iš viso Rusija į taikinius Odesos ir Dniepropetrovsko regionuose paleido 32 bepiločius orlaivius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)