Dvi slėptuvės bus įrengtos Plauru kaime, esančiame priešais Ukrainos Izmailo uostą. Jos bus 9,6 m ilgio, 2 m pločio ir 1,5 m aukščio.

Darbai vykdomi vadovaujantis Nacionalinio nepaprastųjų situacijų komiteto sprendimu, kuriuo nuspręsta imtis priemonių, kad būtų apsaugoti gyventojai, esantys „netoli Ukrainos konflikto zonos“, rašo „The Moscow Times“.

Anksčiau Rumunijos gynybos ministras Angelas Tilvaras nurodė sustiprinti saugumo priemones šalies pietryčiuose.

Per Rusijos atakas prieš Ukrainos uosto infrastruktūrą Rumunijoje nukrito keli bepiločiai orlaiviai, teigia Ukraina. Apie pirmąjį tokį incidentą Kyjivas pranešė rugsėjo 4 d. Iš pradžių Rumunijos gynybos ministerija viską neigė, bet vėliau pripažino, kad rado dronų nuolaužų, „panašių į tuos, kuriuos naudoja Rusijos kariuomenė“.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas pareiškė, kad „įvyko visiškai nepriimtinas įsibrovimas į suverenią Rumunijos, NATO valstybės narės, oro erdvę, keliantis realų pavojų Rumunijos piliečių saugumui“.

Apie incidentą buvo pranešta Šiaurės Atlanto aljanso vadovybei.

Rumunijos užsienio reikalų ministerija taip pat iškvietė Rusijos reikalų patikėtinę Jeleną Kopniną: jai pareikštas protestas dėl to, kad dronas pažeidė šalies oro erdvę.

Be to, Bukareštas pareikalavo, kad Maskva „nutrauktų išpuolius prieš Ukrainos gyventojus ir infrastruktūrą, įskaitant tuos, kurie kelia grėsmę Rumunijos piliečių saugumui“.