Remiantis Nacionalinio nepaprastųjų situacijų komiteto penktadienio sprendimu, Dunojaus deltoje turi būti įrengtos apsauginės erdvės, jei kiltų oro pavojus, taip pat perspėjimo mechanizmai, pranešė naujienų agentūra „Agerpres“.

Pastarosiomis dienomis Rusija ne kartą puolė Ukrainos Dunojaus uostamiesčius Renį, Izmailą ir Kiliją. Jie yra mažiau nei už 500 metrų nuo Rumunijos teritorijos, matomi kitame Dunojaus krante esančių Rumunijos miestų gyventojams.

Pirmadienį NATO gynybos aljansui priklausančioje Rumunijoje negyvenamoje miškingoje vietovėje netoli Plauru kaimo, tiesiai priešais Ukrainos Izmailo uostą, nukrito, manoma, drono likučiai. Rumunijos gynybos ministerijos teigimu, įtariama, kad tai buvo šnipinėjimo dronas be sprogstamojo užtaiso. Tikriausiai užsiliepsnojo jame buvę degalai, pranešė ministerija. NATO manymu, tai nebuvo tyčinis Rusijos veiksmas.

Žiniasklaida aštriai kritikavo Rumunijos vyriausybę, kad iš pradžių ši dvi dienas neigė tariamą drono incidentą. Taip pat liejosi kritika, kad nukentėjusiame regione nėra gyventojų perspėjimo ir apsaugos priemonių .

Netankiai gyvenamoje Dunojaus deltoje 32 kaimuose gyvena maždaug 27 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją