Iš ligoninės per vaizdo ryšį kalbėdamas su Rusijos televizijos kanalu NTV, S. Filinas teigė įtariantis, jog užpuolimą organizavo žmonės, siekiantys „patenkinti savo ambicijas“ ar „nuslopinti apmaudo keliamą skausmą“.

„Mane aplankė dvasininkas, - sakė S. Filinas, kurio galva ir kaklas buvo sutvarstyti, o akys užmerktos. - Pasakiau jam „Žinote, atleidžiu jiems visiems, tegul Dievas bus jų teisėju. Nes žmogus yra silpnas“. Atleidžiu visiems tiems žmonėms, kurie prie to prisidėjo“.

42 metų S. Filinas, Didžiojo teatro baleto meno vadovu tapęs 2011 metais, sausio 17 dieną buvo užpultas netoli savo namų Maskvoje. Užpuolikas pašaukė jį vardu ir tada šliūkštelėjo jam į veidą itin graužiančią sieros rūgštį.

Policija mano, kad išpuolis susijęs su nukentėjusiojo veikla teatre, kadangi jau kelerius metus čia vyksta ginčai tarp kai kurių vadovų ir šokėjų.

Paklaustas apie savijautą, S. Filinas sakė: „Neslėpsiu, žinoma, man labai sunku, labai sudėtinga. Kas rytą nubudęs sau pasakau: Sergejau, esi sveikas, viskas – rankos, kojos – vietoje“. Buvęs šokėjas pridūrė, kad „padarys viską, kas įmanoma, kad taptų vėl tuo Sergejumi, kuriuo buvo prieš tai“.

Keletą akių ir odos persodinimo operacijų patyręs S. Filinas mano, kad išpuolį surengę žmonės prieš tai turėjo pirmiausia pagalvoti apie jo vaikus, taip leisdamas suprasti, kad vis dar gali netekti regėjimo.

„Net jeigu ir nutiks tai, kas blogiausia, žvelgsiu į šį pasaulį ir tęsiu tai, ką visada dariau, tačiau tik savo trijų sūnų akimis, - sakė meno vadovas kanalui NTV. - Norėčiau, kad būtent tai žinotų tie žmonės, kurie pamiršo apie tai pagalvoti“.

Nors dešinioji akis pažeista labiau nei kairioji, medikai viliasi, jog dar kelios operacijos jiems padės išgelbėti abi baleto žvaigždės akis. „Pažadu, kad jūs mane dar išvysite scenoje“, - užtikrino S. Filinas.