Kaip rašo guardian.co.uk, nedidelė Indijos šiaurės rytuose esanti valstija žavisi įdomiais, retais, kartais netgi prieštaringų minčių keliančiais vardais.

Tarp 345 pretendentų į šalies parlamentą yra Frankenšteinas Momini, Billykidas Sangma, Fieldas Marshalas Mawphniangas ir Romeo Rani. Taip pat yra Kenedys Marakas, Kennedy Cornelius Khyriemas ir Jhimas Carteris Sangma. Galbūt bendravardžiai su buvusiais JAV prezidentais tikisi didesnės sėkmės.

Tarp pretendentų puikuojasi ir... Hitleris. 54 m. trijų vaikų tėvas jau yra laimėjęs trejus rinkimus į parlamentą. Jo tėvas dirbo su Britanijos kariuomene, bet akivaizdžiai simpatizavo pikčiausiam jų priešui ir pavadino sūnų Adolfu Hitleriu. Tiesa, antrą vardą sūnui parinko neutralesnį – Lu.

„Žinau, kad tam tikru laiku Adolfas Hitleris buvo labiausiai nekenčiamas žmogus žemėje už žydų genocidą. Na o mano tėvas įterpė antrą ardą Lu ir dabar esu Adolfas Lu Hitleris na ir esu kitoks“, – pasakojo Hitleris, kilęs iš Mansingre kaimelio.

Jis pabrėžė, kad Hitlerio pavardė nesutrukdė jam keliauti po pasaulį. Vyriškis lankėsi ir JAV bei Vokietijoje.

„Visada be vargo gaudavau vizą, tik daug kartų imigracijos tarnybos pareigūnai klausė, kodėl mano toks vardas. Atsakydavau, kad neteikiu vardui per didelės reikšmės.“

Indijos vaidmuo Antrajame pasauliniame kare buvo nereikšmingas. Daugeliui indų Hitleris yra ne blogio įsikūnijimas, o susižavėjimo objektas. Hitlerio knyga „Mano kova“ („Mein Kampf“) daugelyje Indijos knygynų puikuojasi garbingiausiose vietose. Vieną vyriškų drabužių parduotuvę savininkas pavadino Hitlerio vardu ir labai sutriko, išgirdęs Izraelio nusiskundimą.

Mokytojas Musfika Haqas teigė, kad valstijoje dažni tokie vardai: „Tėvai veikiausiai žavisi žinomų lyderių vardais, tik dauguma tikriausiai nežino, kad kai kurie, kaip antai, Hitleris, yra prieštaringai vertinamos asmenybės.“