Vadinamuosiuose vidurio kadencijos rinkimuose antradienį bus renkami visi 435 Atstovų Rūmų nariai ir 35 senatoriai iš 100.

Rinkimai laikomi ir referendumu dėl prieštaringai vertinamos D. Trumpo politikos. „Tam tikra prasme kandidatuoju ir aš, - sakė jis džiūgaujantiems savo šalininkams. - Jūs turite eiti balsuoti“.

D. Trumpas kaltino demokratus, kad šie „milijonus nelegalių užsieniečių“ atvirai „skatins pažeisti mūsų įstatymus ir atvykti į mūsų šalį“. Demokratų sėkmė taip pat turėtų „griaunantį“ poveikį ekonomikai.

Patikimų Kongreso rinkimų rezultatų tikimasi ankstyvą trečiadienio rytą Vidurio Europos laiku. Vidurio kadencijos rinkimuose, vykstančiuose tarp dvejų prezidento rinkimų, valdančioji partija paprastai patiria nuostolių.

Apklausos rodo, kad D. Trumpo respublikonai šiuose rinkimuose gali prarasti daugumą Atstovų Rūmuose. Opozicijoje esantys demokratai tuo tarpu gali tikėtis 23 papildomų vietų. Senate respublikonai veikiausiai išlaikys savo nežymią persvarą ir turės 51 senatorių.

Jei demokratai taptų dauguma Atstovų Rūmuose, tai gali sukelti nemalonumų D. Trumpui. Demokratai tokiu atveju gali pradėti daugybę tyrimų prieš prezidentą, o šių rezultatai galėtų tapti pagrindu jo apkaltai.