Posūkis į dešinę ketvirtoje pagal dydį euro zonos ekonomikoje, atspindintis panašų praėjusių metų pokytį Italijoje, būtų didžiulis smūgis kairiosioms Europos partijoms.

Beveik visos apklausos rodo ir apžvalgininkai tvirtina, kad pergalę rinkimuose iškovos Alberto Nunezo Feijoo konservatyvioji Liaudies partija (PP), tačiau gali būti ir netikėtumų.

Pirmadienį, kai buvo paskelbti paskutinių apklausų rezultatai, maždaug vienas iš penkių rinkėjų vis dar buvo neapsisprendęs, ir kol kas neaišku, kokią įtaką rinkėjų aktyvumui turės tai, kad balsavimas vyksta per patį vasaros atostogų įkarštį ir liepos pabaigos karščius.

Kadangi daugelis ispanų atostogauja, daugiau kaip 2,47 mln. iš 37,5 mln. registruotų rinkėjų balsavo iš anksto, o tai – rekordinis skaičius, šeštadienį pranešė Ispanijos pašto tarnyba.

Balsavimo apylinkės atsidarė 9.00 val. ryto (10.00 val. Lietuvos laiku) ir užsidarys 20.00 val., o rezultatų tikimasi sulaukti dar po kelių valandų.

Atidavęs savo balsą Madride, P. Sanchezas paragino siekti „istorinio rinkėjų aktyvumo“ ir išrinkti „stiprią vyriausybę“. Jis pridūrė, kad šie rinkimai „svarbūs ne tik mums, bet ir pasauliui bei Europai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją