Laiške, žyminčiame svarbų žingsnį atliekant tyrimą artimoje D. Trumpo aplinkoje, Atstovų rūmų specialusis komitetas Ivankai Trump, jos tėvo tuometinei vyresniajai patarėjai, pasakė, kad turi įrodymų, jog ji prašė respublikono padaryti taip, kad liautųsi smurtas, jo šalininkams šturmavus Kongresą.

„Komitetas norėtų aptarti visus kitus pokalbius, kurių liudininke galbūt tapote ar kuriuose galbūt dalyvavote, dėl prezidento plano trukdyti arba apsunkinti rinkėjų balsų skaičiavimą“, – rašė specialiojo komiteto pirmininkas Bennie Thompsonas.

Tūkstančiai D. Trumpo šalininkų pernai sausio 6-ąją šturmavo Kapitolijų, siekdami užkirsti kelią Kongresui patvirtinti J. Bideno pergalę prezidento rinkimuose. Riaušės pareikalavo penkių žmonių gyvybių, nukentėjo dešimtys policijos pareigūnų.

Kongreso tyrėjai aiškinasi šturmo aplinkybes ir siekia nustatyti, ar D. Trumpas ir jo aplinkos žmonės kaip nors jį paskatino.

Komitetas jau anksčiau išdavė šaukimus liudyti keliems svarbiems eksprezidento aplinkos veikėjams, tarp jų buvusiam jo advokatui Rudy Giuliani, buvusiam Baltųjų rūmų strategui Steve'ui Bannonui ir buvusiam D. Trumpo administracijos vadovui Markui Meadowsui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)