„Viena karo diena mums kainuoja 100 milijonų dolerių. Dabar paimkite visų gerbiamų didelių savanoriškų fondų biudžetus ir pažiūrėkite, kiek jie surenka. Ir paimkite valstybę, kuri iš viso per dieną išleidžia 100 mln. dolerių. Tik pagalvokite apie tai. Todėl nesąžininga priekaištauti valdžiai – karinei ir politinei vadovybei, visiems – nuo vietos lyderių iki parlamento, vyriausybės ar prezidento, kad viską daro savanoriai. Taip nėra“, – pažymėjo O. Reznikovas.

Kartu gynybos ministras patikslino, kad iš savanorių gauta parama nuo 2022 metų vasario 24-osios iki šios dienos sudarė 3 proc. nuo visos sumos, kurios reikėjo karui.

Jis pabrėžė, kad iš tikrųjų kariuomenę aprūpina Ukrainos piliečiai, nes jie dirba ir moka mokesčius į valstybės biudžetą, iš kurio šie pinigai atitenka, be kita ko, ir ginkluotosioms pajėgoms.

„Kariuomenė šiandien yra didžiausia lėšų vartotoja. Tačiau lėšų reikia ir visai šaliai funkcionuoti – infrastruktūrai, atstatymui, pažeidžiamiems žmonėms remti. Todėl reikia dirbti ir mokėti mokesčius“, – pridūrė gynybos ministras.

Kaip jau anksčiau rašė „Ukrinform“, nuo plataus masto invazijos pradžios Ukraina iš tarptautinių partnerių gavo 100 mlrd. dolerių paramą ginklais karine įranga.

Rugsėjo 3 dieną prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad per savaitę pasiūlys parlamentui atleisti Oleksijų Reznikovą iš gynybos ministro pareigų ir į jo vietą paskirti dabartinį Valstybės turto fondo vadovą Rustemą Umerovą.

Rugsėjo 4 dieną O. Reznikovas pateikė Aukščiausiajai Radai atsistatydinimo pareiškimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją