„Visi šie objektai yra oficialūs taikiniai, nes tai sumažins jų galimybes kovoti prieš mus (ir) padės išsaugoti ukrainiečių gyvybes“, – sakė O. Reznikovas.

Paklaustas, ar Ukrainos tikslas yra visam laikui išvesti iš rikiuotės Kerčės sąsiaurio tiltą, O. Reznikovas atsakė: „Tai normali taktika – sugriauti priešo logistikos linijas, kad jie nebeturėtų galimybių gauti daugiau amunicijos, daugiau degalų, daugiau maisto ir t. t. Štai kodėl mes naudosime šią taktiką prieš juos“.

O. Reznikovas taip pat apkaltino Rusiją, kad ji veikia kaip teroristinė valstybė, turėdamas omenyje neseniai Rusijos įvykdytas atakas Odesos regione.

„Toks elgesys absurdiškas, bet jis realus, todėl tai naujas įrodymas, kad jie yra teroristinė valstybė“, – pridūrė O. Reznikovas.

Maskva teigė, kad atakų padažnėjimas yra atsakas į anksčiau šį mėnesį įvykusį mirtiną sprogimą ant strategiškai svarbaus Kerčės sąsiaurio tilto.

„(Rusija) bandė aiškinti, kad tai atsakas į kai kuriuos sprogimus jų teritorijoje, bet jie kovoja su civiliais gyventojais. Todėl aš juos vadinu plėšikais, prievartautojais ir žudikais“, – pabrėžė O. Reznikovas.

Paklaustas, ar Ukraina, keršydama už tai, planuoja sustiprinti atakas prieš Rusijos laivus Juodojoje jūroje, ministras pažymėjo: „Mes turime pajėgumų. Turime ginklų, kuriuos panaudojome ir prieš kreiserį „Maskva“, ir jei jie mums grasins Juodojoje jūroje, turėsime atsakyti“.

2023 metų liepos 17-osios naktį sugriuvo Kerčės sąsiaurio tilto tarpatramis. Prieš tai buvo girdėti sprogimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją