Kaip teigia su situacija susipažinę šaltiniai, sprogstamąjį įtaisą orlaivyje padėjo „EgyptAir“ darbuotojas, kuris gavo bombą iš „Islamo valstybės“ (IS). Piktadario pusbrolis kariauja teroristų gretose Sirijoje.

„Jam buvo pasakyta neuždavinėti klausimų ir įnešti bombą į lėktuvą“, – teigė šaltinis. Pažymima, kad nusikaltėlis turėjo bendrininką – Šarm aš Šeicho oro uosto bagažo tarnybos darbuotoją.

Šaltinis, kuris panoro išlikti anonimu, naujienų agentūrai sakė, kad dėl lėktuvo katastrofos (be jau minėtojo mechaniko) įtariami ir du oro uosto policijos pareigūnai bei už bagažą atsakingas darbuotojas, kuris galimai padėjo bombą įnešti į lėktuvą. Visi minėtieji asmenys sulaikyti. Neatmetama, kad jie tiesiog elgėsi aplaidžiai.

Didžiausia katastrofa Rusijos aviacijos istorijoje įvyko praėjusių metų spalio 31-ąją: bendrovės „Kogalymavia“ lėktuvas, skridęs iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą, sudužo Sinajaus pusiasalyje. Orlaivyje buvo 217 keleivių ir septyni įgulos nariai. Jie visi žuvo.

D. Peskovas nei patvirtino, nei paneigė

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas nei patvirtino, nei paneigė pranešimų, kad saugumo tarnybos identifikavo asmenis, atsakingus už Rusijos keleivinio lėktuvo numušimą Sinajaus pusiasalyje pernai spalio 31-ąją, skelbia „Moscow Times“.

„Negaliu jums pasakyti. Jūs tikriausiai turėtumėte klausti saugumo tarnybų“, – naujienų agentūrai RBC sakė D. Peskovas.

Dmitrijus Peskovas

Rusų portalas „LifeNews“ ketvirtadienį pranešė, kad Rusijos ir Egipto žvalgybos tarnybos identifikavo asmenis, atsakingus už lėktuvo „Airbus A321“ numušimą. Per teroristų ataką žuvo visi 224 lėktuvu skridę keleiviai ir įgulos nariai.

„LifeNews“ duomenimis, institucijos ieško mažiausiai šešių žmonių, įskaitant Šarm aš Šeicho oro uosto darbuotojo, įtariamai įnešusio sprogmenį į Rusijos keleivinį lėktuvą.

Pranešama, kad vyras po teroristinio akto išvyko iš Egipto, o paskutinė žinoma jo buvimo vieta užfiksuota Turkijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (404)