Ch. Christie‘is teigė supratęs, „kad man nėra jokių galimybių laimėti nominaciją“. Ir jis jokiu būdu nenorįs prisidėti prie to, kad buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas vėl taptų Baltųjų rūmų šeimininku. Ch. Christie‘is taip davė suprasti, kad nenori atimti potencialių balsų iš kitų partijos kandidatų ir taip galimai sumažinti jų šansus kovoje prieš D. Trumpą.

D. Trumpas siekia dar kartą tapti JAV prezidentu. Apklausose tarp respublikonų jis smarkiai lenkia visus kitus kandidatus, palikdamas po savęs Floridos gubernatorių Roną DeSantisą ir buvusią JAV ambasadorę Jungtinėse Tautose Nikki Haley. Labiausiai tikėtina, kad kova dėl respublikonų nominacijos vyks tarp šių trijų kandidatų.

Ch. Christie‘is apie savo pasitraukimą paskelbė likus kelioms dienoms iki respublikonų pirminių rinkimų pradžios. Šiuose pirminiuose rinkimuose renkamas partijos kandidatas. Pirmasis balsavimas ateinančią savaitę numatytas Ajovos valstijoje. JAV prezidento rinkimai vyks lapkričio pradžioje.

Praėjusiomis savaitėmis iš kovos jau pasitraukė kiti respublikonų kandidatai, įskaitant buvusį viceprezidentą Mike‘ą Pence‘ą.

Ch. Christie‘is jau 2016 m. norėjo tapti savo partijos kandidatas, tačiau atsisakė ketinimų po prasto pasirodymo pirminiuose rinkimuose. 61-erių politikas yra buvęs D. Trumpo bendražygis, tačiau dabar jis nusigręžęs nuo buvusio prezidento ir yra vienas griežčiausių jo kritikų. Ch. Christie‘is praėjusiomis rinkimų kampanijos savaitėmis visad smarkiai puolė D. Trumpą – priešingai nei kiti respublikonų varžovai.

Trečiadienį Ch. Christie‘is dar kartą primygtinai įspėjo dėl dar vienos D. Trumpo kadencijos.