Susitarimas numato maksimalią 1,6 trln. dolerių (1,45 trln. eurų) išlaidų ribą, pranešė Atstovų Rūmų pirmininkas respublikonas Mike‘as Johnsonas ir demokratų daugumos lyderis Senate Chuckas Schumeris.

JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad susitarimas „priartina mus prie to, kad išvengtume nereikalingo vyriausybės uždarymo ir apsaugotume svarbius nacionalinius prioritetus“. Demokratai ir respublikonai dabar Kongrese derins kitas detales. Iki sausio 19 d. turi būti priimtas atitinkamas įstatymas.

Susitarimas numato gynybos išlaidų padidinimą iki maždaug 886,3 mlrd. dolerių. Ne kariniai sričiai, demokratų duomenimis, teks 772,7 mlrd. dolerių.

Tai leis nuo „drakoniškų apkarpymų, kurių siekia dešinieji ekstremistai, apsaugoti svarbius vidaus prioritetus“, pavyzdžiui, paramą veteranams ar išmokas sveikatos sektoriuje, sakė Ch. Schumeris ir jo partietis Hakeemas Jeffriesas.

J. Bidenas taip pat pabrėžė, kad susitarime „atsisakoma smarkiai apkarpyti programas, kurios reikalingos sunkiai dirbančioms šeimoms“. Tačiau kompromisas gali supykdyti Respublikonų frakcijos Atstovų Rūmuose kraštutinių dešiniųjų sparną, kurio atstovai spaudžia įgyvendinti taupymo priemones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją