„Už G. Javlinskį aš tikrai nepasirašinėjau, nes tos dienos vidurdienį buvau Aukščiausiajame teisme, o kitomis dienomis rengiausi Levašovo procesui (kandidato į prezidentus, kurį registruoti kaip kandidatą buvo atsisakyta)“, - sakė D. Voroninas. Tokį pareiškimą pareigūnas pateikė vasario 8 dieną Aukščiausiojo teismo posėdyje, kur buvo nagrinėjamas G. Javlinskio skundas dėl atsisakymo jį registruoti kaip kandidatą prezidento rinkimuose.

Rusijos CRK registruoti „Jabloko“ įkūrėją kandidatu rinkimuose atsisakė sausio 24 dieną. CRK komisijos pareigūnai nustatė, jog net daugiau nei ketvirtadalis už galimą kandidatą surinktų parašų yra negaliojantys.

„Jabloko“ steigėjas tvirtina, jog sprendimas neleisti jam dalyvauti prezidento rinkimuose neturėjo pagrindo, todėl jis ir nusprendęs kreiptis į Aukščiausiąjį teismą. Teisme vasario 8 dieną CRK atstovas sakė, jog parašai iš Oriolo srities buvo patvirtinti suklastotu notaro parašu. Be to, dalis G. Javlinskio pateiktų parašų buvo ne originalai, o jų kopijos.

Kaip aiškino pats „Jabloko“ įkūrėjas, pateikti parašų kopijas jis buvo priverstas dėl to, jog dviejų milijonų parašų surinkimui buvo paprasčiausiai skirta per mažai laiko – beveik mėnuo. Todėl, norėdamas suspėti, jo rinkimų štabas nusprendė dalį parašų iš regionų atsisiųsti skaitmeniniu būdu, o tuomet juos atspausdinti ant popieriaus. Anot G. Javlinskio, tai nepažeidžia įstatymų, todėl CRK komisija neturėjo tokių parašų atmesti. D. Voroninas tvirtina, jog tokie parašai reikalavimų neatitinka.

Rusija šalies prezidentą rinks kovo 4 dieną.