Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad 87 metų rašytojas, „Šimto metų vienatvės“ (Cien anos de soledad) autorius, ligoninėje gydomas nuo pirmadienio, dėl dehidratacijos ir plaučių bei šlapimo takų infekcijos.

G.Garcios Marquezo organizmas „reaguoja į gydymą ir kai jis baigs vartoti antibiotikus, bus svarstomas jo paleidimas“, sakoma ministerijos pranešime.

Rašytojo sūnus Gonzalo Garcia Barcha sakė, kad tėvas laikosi „labai gerai ir daro labai gerą pažangą“, todėl gali būti išrašytas iš Nacionalinio medicinos mokslo ir mitybos instituto kitos savaitės pradžioje.

„Prieš kelias dienas jam pasireiškė nedidelė infekcija ir mes verčiau nuvežėme jį į ligoninę, nes jis yra pagyvenęs“, – žurnalistams sakė G.Garcia Barcha.

„Kritiškos padėties niekada nebuvo“, – sakė jis ir pridūrė, kad jo tėvas turi sąmonę.

G.Garcia Barcha paneigė pranešimus, kad jo tėvas, kuris daugiau kaip prieš tris dešimtmečius apsigyveno Meksike, serga plaučių uždegimu.

Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas ir Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto per „Twitter“ palinkėjo G.Garciai Marquezui greitai pasveikti.

„Visa Kolumbija linki greitai pasveikti visų laikų didžiausiajam: Gabrieliui Garciai Marquezui“, – parašė J.M.Santosas.

G.Garcia Marquezas praėjusį kartą viešumoje pasirodė kovo 6 dieną, kai išėjo iš savo namų Meksike pasisveikinti su žurnalistais, aplankiusiais jį jo gimtadienio proga.

Rašytojas šypsojosi, priėmė dovanas ir pozavo nuotraukoms, bet su žurnalistais nesikalbėjo.