Šiais metais jau penki pareigūnai mirė paslaptingomis aplinkybėmis. Buvęs Ukrainos parlamento narys Stanislavas Melnikas rastas negyvas kovo 9 d. savo namų vonioje. Kitas deputatas - Michailas Čečetovas - vasario 28-ąją iššoko pro langą iš 17 namo aukšto. Jis buvo kaltinamas savo įgaliojimų piktnaudžiavimu ir sukčiavimu. Buvęs Melitopolio meras Sergejus Valteras vasario 25-ąją rastas pasikoręs. Vyras taip pat buvo kaltinamas sukčiavimu ir įgaliojimų viršijimu. Vasario 26 d. negyvas rastas buvęs Melitopolio policijos vado pavaduotojas Aleksandras Bordiugas, sausio 29 d. pasikorė buvęs Charkovo regiono tarybos vadovas Oleksejus Kolesnikas.

Vidaus reikalų ministerijos šaltinis nurodė naujienų agentūrai "Interfax", kad 60-metis O. Peklušenka, kaip įtariama, nusižudė Soniačnės kaime, netoli Zaporožės miesto.

Ukrainos televizija pranešė, kad vyras buvo įtariamas pernai organizavęs demonstrantų vaikymus, kuriuos jo įsakymu vykdė tuometei valdžiai paklusę nusikaltėliai. Protestai vyko dėl prezidento Viktoro Janukovyčiaus valdymo.