Gyvūnas ne juokais išgąsdino studentus, mat vaikštinėjo po automobilių stovėjimo aikštelę ir priartėjo prie gyvenamųjų patalpų. Lokys apie dvi valandas praleido medyje netoli studentų bendrabučio.

Atvykę laukinių gyvūnų priežiūros specialistai nusprendė, kad į lokį reikia nukreipti strėlę su raminamaisiais vaistais. Daugiau kaip 80 kilogramų sveriančiam gyvūnui buvo paruoštas saugus nusileidimas.

Policijos atstovas spaudai Ryanas Huffas leidiniui „Denver Post“ teigė, kad gyvūnas pernelyg priartėjo prie studentų, todėl buvo nuspręsta jį nuraminti. „Jis tiesiog ilsėjosi medyje turbūt geras dvi valandas“, - pasakojo R. Huffas.

Netrukus gyvūnas dribtelėjo žemyn ir toliau liko gulėti. Regis, krisdamas jis nesusižeidė.

Lokio atklydimas į universiteto miestelį nebuvo visiškas orientacijos praradimas. Juodieji lokiai paprastai kovo viduryje nubunda iš žiemos miego, tačiau gali nubusti ir vėliau, o tada jie vaikšto po gyvenamas teritorijas ieškodami maisto.

Nors juodieji lokiai negarsėja tokia agresija kaip pilkieji lokiai, tačiau laukinių gyvūnų priežiūros specialistai stengiasi ir juos pašalinti, mat ieškodami maisto jie niokoja automobilius ir sukelia sumaištį.

Vėliau juodasis lokys buvo nuneštas į narvą ir išvežtas į netoliese esantį mišką, kur jį paleido į laisvę.