F.Hollande'as susitiko su savo artimiausia partnere Europos Sąjungoje, tęsdamas intensyvias, bet kol kas menkai rezultatų duodančias diplomatines pastangas sutelkti koaliciją, kuri įveiktų IS jos tvirtovėse Irake ir Sirijoje.

Prancūzijos lyderis išreiškė viltį, kad Vokietija „gali nuveikti dar daugiau kovoje prieš „Daesh“ Sirijoje ir Irake“, naudodamas kitą akronimą, kuriuo įvardijama grupuotė, prisiėmusi atsakomybė už kruvinas lapkričio 13-osios atakas Paryžiuje.

Tuo tarpu A.Merkel atsakydama pareiškė, kad „skubiai“ imsis svarstyti, kokias „papildomas pareigas“ galėtų prisiimti Vokietija, prisidėdama prie kovos su teroru.

„Mes būsime stipresni negu teroras“, – pabrėžė ji.

Žengdama šia kryptimi, Vokietija trečiadienį paskelbė pasiųsianti 650 savo karių į Malį, kad šiek tiek palengvintų naštą Prancūzijos pajėgoms, kovojančioms su džihadistais toje Vakarų Afrikos valstybėje.

A.Merkel ir F.Hollande'as anksčiau padėjo rausvą rožės žiedą improvizuotame memoriale Respublikos aikštėje, skirtame atminti keliose Paryžiaus vietose lapkričio 13 dieną surengtus sprogdinimus ir šaudynes, nusinešusias 130 žmonių gyvybių.

Antradienį F.Hollande'as užsitikrino tik nedaug tvirtų JAV prezidento Baracko Obamos įsipareigojimų per susitikimą Vašingtone, o ketvirtadienį Prancūzijos vadovas Maskvoje ragins Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėtis prie aljanso, nukreipto prieš IS.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)