„Aš norėčiau išsiųsti visus žmones, kurių nebenorime turėti“, – pirmadienio vakarą stočiai M6 sakė E. Zemmouras. Tam jis ketina įsteigti Repatriacijos ir deportacijos ministeriją, kuri organizuotų „remigraciją“.

Kandidatas kalbėjo apie repatriaciją užsieniečių, „kurie nebetoleruotini Prancūzijoje“. Prezidentas Emmanuelis Macronas per savo kadenciją esą įsileido į šalį 2 mln. užsieniečių, jis vieną milijoną norįs išsiųsti.

E. Zemmouras kelis kartus jau buvo pasmerktas dėl rasistinių savo pareiškimų. Jis propaguoja sąmokslo teoriją apie tariamus plataus masto gyventojų mainus. Prieš balandžio pradžioje prasidedant rinkimų kampanijai, jo populiarumas pastaruoju metu smarkiai sumenko – su maždaug 10 proc. jis yra 4–5 vietoje.

Vienu metu E. Zemmouras apklausose su 16 proc. buvo pakilęs į antrąją vietą – iš karto po E. Macrono, kuris sieks antrosios kadencijos. Tačiau prasidėjus Ukrainos karui, parama kraštutiniam dešiniajam publicistui pastebimai sumažėjo. Manoma, kad, eskaluodamas savo tezes, radikalas vėl siekia didesnio dėmesio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją