A. Venediktovas tai pranešė socialiniame tinklalapyje "Twitter".

Pasak jo, skunde teigiama, kad „Echo Moskvy“ ne taip renka savo vyriausiąjį redaktorių. A. Venediktovas pridūrė, kad į prokuratūrą eis ne jis, o radijo stoties teisininkas.

Iškvietimas į prokuratūrą buvo įteiktas po to, kai pagrindinis „Echo Moskvy“ akcininkas - "Gazprom-Media" - nusprendė pirma laiko paleisti radijo stoties direktorių tarybą ir sudaryti naują. Tai beveik vienintelis būdas akcininkui, kuriam priklauso 66 procentai „Echo Moskvy“ akcijų, padaryti poveikį kadrų politikai radijo stotyje.

Pavyzdžiui, vyriausiojo redaktoriaus pareigas gina „Echo Moskvy“ įstatai: nepakeitus įstatų neįmanoma pakeisti radijo stotyje išrinkto vyriausiojo redaktoriaus. Kaip rašo trečiadienio numeryje "Kommersant", įstatų pakeitimai priimami tik tuomet, jei už juos balsuoja 75 procentai akcininkų. 34 procentai „Echo Moskvy“ akcijų priklauso žurnalistų kolektyvui.

Vyriausiąjį redaktorių radijo stotyje renka žurnalistai, o vėliau už jį balsuoja direktorių taryba. Tad netgi direktorių tarybos kontrolė negarantuoja pagrindiniam akcininkui "Gazprom Media" paskyrimų kontrolės.

Tačiau pačioje „Echo Moskvy“ manoma, jog akcininko spaudimas radijo stočiai susijęs su tuo, kad ji kritikuoja aukščiausią šalies vadovybę, konkrečiai - ministrą pirmininką Vladimirą Putiną.