89 metų R.Mugabe įsipareigojo „laikytis, vykdyti ir ginti Zimbabvės konstituciją“, duodamas priesaiką vadovaujant vyriausiajam teisėjui Godfrey Chidyausiku.

Nuo Zimbabvės nepriklausomybės paskelbimo 1980 metais šaliai jau 33 metus vadovaujančio lyderio atvaizdais papuoštais drabužiais vilkintys R.Mugabe šalininkai užtvindė 60 tūkst. vietų stadioną, demonstruodami savo galią tiems, kurie tvirtina, kad rinkimų rezultatai buvo suklastoti.

Opozicijos lyderis Morganas Tsvangirai sako, kad liepos 31 dieną vykusiuose rinkimuose balsai buvo pavogti, o jo partija boikotavo inauguracijos iškilmes.

M.Tsvangirai atstovas pareiškė, kad opozicijos lyderis "negali dalyvauti vagių šventėje".

Kitaip nei anksčiau vykusios gana kuklios investitūros, ketvirtadienio renginys priminė R.Mugabe inauguraciją 1980 metais, kai jis tapo tik ką nepriklausoma virtusios Zimbabvės premjeru.

Tai, kad jame nepasirodė daugelio kaimyninių šalių lyderiai, įskaitant didelę įtaką regione turintį Pietų Afrikos Respublikos prezidentą Jacobą Zuma, nesumažino šventės dalyvių entuziazmo.

Tiesa, inauguraciją teko trumpam atidėti, M.Tsvangirai apskundus rinkimų rezultatus Konstituciniam teismui, tačiau jo peticija buvo atmesta.

Konstitucinis teismas patvirtino R.Mugabe šalies prezidentu ir paskelbė rinkimus "laisvais, teisingais ir patikimais", pareikšdamas, kad jų rezultatai "atspindėjo laisvą Zimbabvės žmonių valią".