Socialiniame tinkle „Instagram“ R. Kadyrovas parašė, kad po Paryžiuje įvykusio teroristinio akto M. Chodorkovskis pasijautė „didesniu prancūzu nei Prancūzijos prezidentas“. R. Kadyrovo teigimu, Prancūzijai vykdant tyrimą ir darant viską, kas tik įmanoma, kad situacija nebūtų eskaluojama, M. Chodorkovskis savo ruožtu reikalauja visų žurnalistų pakartoti prancūzų leidinio patirtį.

Michailas Chodorkovskis
R. Kadyrovas įsitikinęs, kad dėl šių raginimų M. Chodorkovskis tapo „viso pasaulio musulmonų priešu“, o tai reiškia, kad jis tapo ir asmeniniu paties R. Kadyrovo priešu, rašo vesti.ru. „Šveicarijoje atsiras tūkstančiai įstatymui paklūstančių piliečių, kurie pareikalaus pabėgusio nusikaltėlio atsakyti už savo žodžius“, - neabejoja R. Kadyrovas.

M. Chodorkovskio pareiškimą pasmerkė ir Čečėnijos parlamento pirmininkas Dukuvachas Abdurachmanovas. Buvusio JUKOS vadovo siekį „išgarsėti Prancūzijos žurnalistų žūties sąskaita“ jis pavadino cinišku ir pabrėžė, kad M. Chodorkovskis pademonstravo „parsidavėlišką ir cinišką užsidirbti taškus kurstant religinę ir tautinę nesantaiką mėginančių provokatorių prigimtį.“

„Jei žurnalistai – verta pagarbos bendruomenė, rytoj neturėtų būti nė vieno leidinio be pranašo karikatūros“, - sausio 7 d. socialiniame tinkle „Twitter“ parašė M. Chodorkovskis.