Tačiau jis atsisako tikėti, kad nužudytasis priklausė „Islamo valstybei“.

„Jo išraiška buvo tokia, tarsi jis būtų pakištas. Tarsi jam būtų pasakę, kad dabar mes tave nufilmuosime, o po to paleisime“, – svarstė R. Kadyrovas.

„Čečėnai prisimins, žinos ir nepamirš. Tas, kas papjovė mūsų pilietį ir kelia grėsmę mūsų valstybės saugumui, ilgai negyvens. Mes pasiųsime juos į aną pasaulį ir duosime bilietą į vieną pusę“, – prisiekė Čečėnijos vadovas.

Tuo tarpu „Interfax“ šaltinis iš Rusijos specialiųjų tarnybų suabejojo pareiškimais, esą nužudytas vyras buvo susijęs su Rusijos žvalgybine veikla.

Ramzanas Kadyrovas

Jo teigimu, jei „Islamo valstybės“ kovotojai savo gretose iš tikrųjų būtų aptikę šnipą, jie „vienareikšmiškai būtų išnaudoję jį kokioms nors deryboms, kurios atneštų jiems didžiulę naudą, o ne ėmę ir paprasčiausiai nužudę“.

Gruodžio 2 d. „Islamo valstybė“ paviešino vaizdo įrašą, kuriame, teroristų teigimu, egzekucija įvykdoma rusų šnipui.

Vaizdo įraše rodomas oranžiniais drabužiais vilkintis vyras, pristatomas kaip Harounas. Jis rusiškai prisipažįsta esąs Rusijos Saugumo FST šnipas. Jis sako, kad į Siriją jį atsiuntė Rusijos saugumas, o Rusija sulauks keršto už savo antskrydžius prieš „Islamo valstybę“ Sirijoje ir Irake.

Paskui rusu įvardijamas vyras klūpo ant ežero kranto, už jo stovi peiliu ginkluotas ISIS teroristas. Budelis dar pasako kelis sakinius rusų kalba ir įvykdo egzekuciją.

DELFI primena, kad „Islamo valstybės“ teroristai dar lapkričio pradžioje pagrasino Rusijoje rengti teroristinių išpuolių. Kaip teigiama tuomet paskelbtame propagandiniame filmuke, teroristai žada, kad labai greitai Rusijoje tekės „kraujo upės“. Apie propagandinio filmuko egzistavimą skelbė „Reuters“, remdamasis stebėsenos grupe SETI.