Be to, R. Kadyrovas pavadino I. Todaševą „geru vaikinu“, praneša newsru.com.

„Vaikiną nužudė tiesiog šiaip. Mes žinome jo tėvą, jis dirba Grozno administracijoje. Jis papasakojo, kad sūnus jam skambino, norėjo grįžti namo. Bet jį nužudė“, - Čečėnijos prezidentą cituoja „Interfax“.
I. Todaševas palikti Jungtines Valstijas panoro dėl to, kad ištyrus Bostono maratone įvykdytą teroro išpuolį prasidėjo „čečėnų persekiojimas“.

R. Kadyrovas dar kartą išreiškė įsitikinimą, kad JAV – blogio citadelė.

„Esu prieš Baltųjų rūmų politiką. Manau, kad man tai nieko gero nežada, nes Amerika persekioja tuos, kurie prieš juos. Bet aš bijau tik Aukščiausiojo“, - pareiškė respublikos vadovas ir pridūrė, kad bet koks incidentas Amerikoje sukelia pernelyg daug triukšmo.

„Kai kitose šalyse žudoma, sprogdinama, taip audringai nereaguojama. Jeigu kažkas vyksta Amerikoje, iškart kyla triukšmas. Kai Amerika elgiasi blogai, visi tyli“, - padarė išvadas R. Kadyrovas.

Čečėnijos prezidentas dar kartą atsiribojo nuo brolių Carnajevų, kuriuos jau anksčiau pavadino „blogiečiais“.

Jis pareiškė, kad broliai buvo JAV piliečiais ir galėjo panašų nusikaltimą įvykdyti bet kurioje Žemės vietoje.

„Aš išsiaiškinau apie juos, suradau juos pažinojusius žmones ir jie papasakojo, kad Carnajevai tai gali. Bet juos galima buvo sulaikyti ir pasodinti į teisiamųjų suolą“, - pažymėjo R. Kadyrovas, dar kartą nepagailėjęs kritikos nesąžiningam amerikiečių specialiųjų tarnybų darbui.