Karo studijų instituto (ISW) analitikai atkreipė dėmesį į naują Čečėnijos lyderio pareiškimą. Jis „toliau bando išsiskirti Rusijos informacinėje erdvėje, peržengdamas bendrai priimtas ribas tarp Rusijos subjektų (regionų) vadovų ir V. Putino“.

Videokonferencijos dėl visuomeninio transporto parko atnaujinimo Rusijos Federacijos (RF) regionuose metu R. Kadyrovas viešai pakvietė V. Putiną, kuris irgi dalyvavo videokonferencijoje, apsilankyti Čečėnijoje.

Anot R. Kadyrovo, Čečėnijos vyresnieji jį jau „bara“ už tai, kad V. Putinas seniai nesilankė regione. V. Putinas tiesiogiai neatsakė į kvietimą, tik padėkojo R. Kadyrovui ir čečėnų tautai už jų „sunkų darbą atkuriant respubliką“. ISW primena, kad V. Putinas Čečėnijoje nebuvo nuo 2011-ųjų, o vieši R. Kadyrovo kvietimai jį stato į nepatogią padėtį.

V. Putinui, pasak ISW analitikų, teks arba ignoruoti kvietimą, o toks veiksmas reikš, kad jis negerbia R. Kadyrovo, arba jį priimti, rizikuojant sudaryti įspūdį, kad Rusijos prezidentas pasiduoda R. Kadyrovo spaudimui.

ISW ekspertai mano, kad šis užmaskuotas iššūkis, mestas V. Putinui viešo forumo metu, yra neįprastas ir jį vadina „akivaizdžiu R. Kadyrovo bandymu pasimaivyti informacinėje erdvėje“.

Čečėnijos lyderis neseniai mėgino išlaikyti pusiausvyrą tarp noro įsiteikti V. Putinui ir apeliavimo į savo rinkėjus Čečėnijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)