Fronto linijos rytų ir pietų Ukrainoje per daugiau nei metus beveik nepajudėjo iš vietos, nes karas atsidūrė aklavietėje.

Kalbėdamas praėjus kelioms valandoms po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Vakarus užtikrinti jo šaliai pranašumą ore, kurio jai reikia, kad galėtų daryti pažangą mūšio lauke, V. Putinas primygtinai tvirtino, kad jo pajėgos turi persvarą.

„Ne tik sužlugo jų kontrpuolimas, bet ir visa iniciatyva yra Rusijos ginkluotųjų pajėgų rankose“, – sakė V. Putinas antradienį per televiziją.

„Jei tai tęsis ir toliau, Ukrainos valstybingumui gali būti suduotas neatitaisomas, labai rimtas smūgis“, – pridūrė jis, tačiau nedetalizavo.

V. Putinas taip pat pareiškė, kad pastarojo meto atakos prieš Rusijos civilius gyventojus yra „barbariškos“.

Gruodžio 30 dieną Rusijos Belgorodo mieste per, Maskvos teigimu, Ukrainos pajėgų per valstybių sieną surengtą apšaudymą žuvo daugiau kaip 20 žmonių.

„Jie bando parodyti, kad ir jie gali kažką padaryti. Tačiau užuot vykdę karines užduotis, jie elgiasi taip barbariškai. Taikios gyvenvietės puolamos nesirenkant ginklų“, – antradienį sakė V. Putinas.

2022 metų vasarį Rusija pradėjo plataus masto karinę kampaniją prieš Ukrainą, paskatindama Vakarus įvesti Maskvai beprecedentį sankcijų paketą ir suteikti Kyjivui milijardinę karinę bei ekonominę pagalbą.