„Dedamos pastangos atakuoti „TurkStream“ ir „Blue Stream“ dujotiekius, kuriais dujos tiekiamos iš Rusijos į Turkijos Respubliką“, – pirmadienį per spaudos konferenciją su prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, surengtą Sočyje prie Juodosios jūros, sakė V. Putinas.

Jo teigimu, Rusijos laivai saugo sistemas, bet „jos nuolat puolamos, taip pat ir dronais, paleidžiamais iš Ukrainos Juodosios jūros uostų“.

Susitikimo kuluaruose Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad neva Ukrainos bepiločių orlaivių atakos yra viena iš priežasčių, kodėl Rusija nusprendė pasitraukti iš Jungtinių Tautų tarpininkauto grūdų susitarimo, palengvinusio Ukrainos grūdų išvežimą per Juodąją jūrą net ir Maskvai tęsiant plataus masto karą prieš kaimyninę šalį.

R. T. Erdoganas, padėjęs derėtis dėl susitarimo, pirmadienį atvyko į Sočį, kad įtikintų V. Putiną atgaivinti šią iniciatyvą.

S. Šoigu aiškino, kad iš pradžių buvo sutarta, jog įgyvendinant Juodosios jūros grūdų iniciatyvą Ukrainos uostai nebus naudojami atakoms prieš Rusijos infrastruktūrą. „Visa tai buvo pažeista“, – teigė S. Šoigu. Jis sakė, kad vien per praėjusią savaitę buvo sunaikinti septyni Ukrainos vandens dronai.

Šių teiginių neįmanoma patikrinti nepriklausomai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją