„Tai tik pirmoji dalis. Iki metų pabaigos mes visiškai užbaigsime užduotį “, – penktadienį sakė V. Putinas.

Kitaip tariant, anot jo, į Baltarusiją jau pristatytos pirmosios branduolinės galvutės.

„Branduolinių ginklų panaudojimas teoriškai įmanomas, tačiau dabar to nereikia“, – sakė V. Putinas, klausiamas, ar ketina juos panaudoti.

„Mes turime daugiau tų ginklų, Vakarai apie tai žino“, – teigė V. Putinas.

Tuo metu Jungtinės Valstijos šią savaitę teigė, kad neužfiksavo jokių požymių, kurie rodytų, kad praktiškai įgyvendinami V. Putino ir A. Lukašenkos deklaruojami planai dislokuoti Rusijos taktinius branduolinius ginklus Baltarusijos teritorijoje. Tai pirmadienį pareiškė Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo koordinatorius Johnas Kirby.

„Mes nematome jokių požymių, kad branduolinių ginklų judėjimas vyksta ar artėja“, – sakė J. Kirby.

Jis taip pat pabrėžė, kad Amerikos pusė nemato „jokių požymių“, kurie verstų šalį keisti savo poziciją dėl branduolinės parengties ar pajėgumų.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gegužės 25 dieną Rusijos ir Baltarusijos gynybos ministrai pasirašė susitarimą dėl Rusijos taktinių branduolinių ginklų dislokavimo Baltarusijos teritorijoje. Tą pačią dieną A. Lukašenka paskelbė, kad Rusija jau pradėjo perduoti Baltarusijai savo branduolinius ginklus.

Praėjusią savaitę per susitikimą su A. Lukašenka Sočyje V. Putinas sakė, kad taktiniai branduoliniai ginklai bus pristatyti į Baltarusiją po liepos 7–8 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)