Šalies valdžia tikina, kad viršūnių susitikimas vyks ne internetu, o akis į akį, rašo „Eyewitness News“, pranešė „Ukrinform“.

Sklandant spėlionėms, ar Rusijos prezidentas dalyvaus BRICS (Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir PAR) viršūnių susitikime, rugpjūtį vyksiančiame PAR, šios šalies prezidentas Cyrilas Ramaphosa sakė, kad renginys vyks vadovams asmeniškai dalyvaujant.

Tarptautiniam Baudžiamajam Teismui (TBT) išdavus V. Putino arešto orderį spėliota, kad BRICS susitikimas gali būti virtualus, bet C. Ramaphosa tai paneigė. „Būta gandų, kad šis viršūnių susitikimas gali būti surengtas internetu. Ne, jis vyks akis į akį“, – sakė PAR prezidentas. Tą pačią dieną BRICS verslo tarybos pirmininkas Stavrousas Nichalouwas patikino, kad visi vadovai dalyvaus asmeniškai.

BRICS viršūnių susitikimas numatytas rugpjūčio 22–24 dienomis. Anksčiau „The Times“ pranešė, kad PAR siūlo V. Putinui prisijungti prie BRICS viršūnių susitikimo internetu, kad nereikėtų jo sulaikyti pagal TBT orderį. PAR yra TBT signatarė, todėl privalo suimti V. Putiną pagal TBT arešto orderį, išduotą dėl vaikų deportacijos iš Ukrainos, jei jis atvyks į PAR.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją