Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis maldavo Vakarus paskelbti neskraidymo zoną, jo apgultai šaliai jau antrą savaitę priešinantis Maskvos invazijai. V. Putinas, įsiveržimą vadinantis „specialia karine operacija“, kuria siekiama apginti separatistinius regionus, anksčiau sakė, kad Ukrainos valstybė yra fikcija, ir taip pat grasino tolesniam savo kaimynės egzistavimui, jei jos lyderiai „darys tai, ką daro“.

Nors Kijevo sąjungininkės įvedė plačias sankcijas, kad atgrasytų Rusiją nuo puolimo, neskraidymo zonos nustatymą kol kas atmeta, baimindamosis, kad tai gali peraugti į platesnį karą su daugiausiai branduolinių ginklų pasaulyje turinčia valstybe.

V. Putinas perspėjo, kad neskraidymo zona turės „katastrofiškas pasekmes ne tik Europai, bet ir visam pasauliui“.

„Bet kokį judėjimą šia kryptimi vertinsime kaip tos šalies dalyvavimą ginkluotame konflikte“, – per susitikimą su nacionalinės aviakompanijos „Aeroflot“ darbuotojais sakė Rusijos vadovas. Jis taip pat užsiminė, kad dėl Kijevo veiksmų Ukraina gali prarasti suverenitetą. „Dabartinė (Ukrainos) valdžia turi suprasti, kad jei ir toliau darys tai, ką daro, ji rizikuoja Ukrainos valstybingumu ateityje“, – sakė V. Putinas ir pridūrė, kad "jei taip atsitiks, jie bus visiškai atsakingi“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją