„Jie (Vakarai) įsitempė Suomiją į NATO. Ar mes su jais turėjome kokių nors ginčų? Visi ginčai, įskaitant teritorinius 20 a. viduryje, jau seniai išspręsti“, – V. Putinas teigė valstybinės televizijos žurnalistui.

„Ten nebuvo jokių problemų, o dabar jų bus, nes mes sukursime Leningrado karinę apygardą ir sutelksime ten tam tikrą kiekį karinių dalinių“, – pareiškė Rusijos prezidentas.

Suomija turi 1 340 km ilgio sieną su Rusija. Reaguodama į Maskvos puolimą Ukrainoje šalis nusprendė prisijungti prie NATO ir tapo oficialia organizacijos nare šių metų balandį.

V. Putino pareiškimas pasirodė po to, kai Suomija šią savaitę vėl uždarė sieną su Rusija. Helsinkis kaltina Maskvą migrantų krizės pasienyje organizavimu.

Rusija įspėjo apie atsakomąsias priemones Helsinkio įstojimui į NATO.

JAV prezidentas Joe Bidenas šį mėnesį pareiškė, kad Maskva „nesustos“ Ukrainoje sėkmės atveju.

V. Putinas tvirtina, kad Rusija neturi priežasčių kariauti su NATO šalimis. „Tai retorika, kuria siekiama pateisinti klaidingą politiką Rusijos atžvilgiu“, – sakė V. Putinas.

Pasak jo, kad Maskva „neturi jokio intereso – nei geopolitiniu, nei ekonominiu, nei kariniu požiūriu – kariauti su NATO šalimis“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)