Anksčiau penktadienį Rusijos kariuomenė dar kartą patikino, kad šauktiniai nebus siunčiami į karą Ukrainoje, skelbia BBC.

Rudens šaukimas vyks nuo spalio 1 d. iki gruodžio 31 d. visuose Rusijos regionuose, taip pat iš dalies okupuotuose Ukrainos regionuose ir aneksuotame Kryme.

Pernai šaukimo kampanija prasidėjo vėliau, nes V. Putinas paskelbė mobilizaciją.

Penktadienį Rusijos kariuomenė dar kartą pareiškė, kad neplanuoja naujos mobilizuotų vyrų siuntimo į karą bangos – esą pakanka „savanorių“.

Rudenį Rusija planuoja pašaukti į karinę tarnybą 130 tūkst. žmonių. Pasirašius sutartis, šauktiniai gali būti siunčiami kariauti į Ukrainą. Kyla klausimas, kiek laiko praeis, kol šios sutartys bus pasirašytos. Šį rudenį šaukimo į kariuomenę amžius išliks toks pat – nuo 18 iki 27 metų. Kitą rudenį, kai prasidės kitas šaukimas į kariuomenę, jis bus padidintas iki 30 metų (apatinė riba liks 18 metų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)