„Užsienio piliečiai arba asmenys be pilietybės, kurie pasirašys sutartį tarnauti Rusijos ginkluotosiose pajėgose... ne trumpiau kaip vieneriems metams ir dalyvaus karinėse operacijose ne trumpiau kaip šešis mėnesius“, galės pasinaudoti supaprastinta prašymo pateikimo tvarka, sakoma jame.

Užsieniečiai, sužeisti kovose dar nesuėjus šešiems mėnesiams ir negalintys grįžti į mūšio lauką, taip pat turės tam teisę, teigiama įsake.

Dokumentas paskelbtas praėjus daugiau nei savaitei po to, kai V. Putinas paskelbė apie šimtų tūkstančių Rusijos vyrų mobilizaciją, kad sustiprintų Maskvos kariuomenę Ukrainoje, kuri pastaruoju metu patyrė nesėkmių, ypač šalies rytuose.

Įsakas, panašu, yra skirtas tūkstančiams Vidurio Azijos šalių piliečių, gyvenančių ir dirbančių Rusijoje, nes čia gauna geresnius atlyginimus nei savo gerokai skurdesnėse tėvynėse.

Keturios iš penkių šalių – Uzbekistanas, Tadžikistanas, Kirgizija ir Kazachstanas – neseniai paragino savo piliečius nestoti į užsienio kariuomenes.

Užsieniečių, pasirašiusių sutartį su kariuomene, sutuoktiniai, vaikai ir tėvai taip pat galės pasinaudoti supaprastinta galimybe gauti Rusijos pilietybę, teigiama įsake.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją